Projektkontor nu öppnat – som ett Global Business Gate, men i mindre skala

Nyligen öppnade Global Business Gate sitt projektkontor på Första Långgatan i Göteborg. Redan från dag ett är det full verksamhet och totalt fokus på byggnaden som 2021 skall resa sig bara 200 meter från kontoret. Från kontorets norra fönster ser man hela, den idag delvis tomma, Masthuggskajen. Det är en annorlunda känsla att direkt från sin arbetsplats se området där det som ritas, konstrueras och beräknas snart skall börja byggas och fyllas med liv.

Global Business Gate, med sina 40 000 m2 kräver redan idag en mängd olika kompetenser, och gör det från olika företag. På projektkontoret arbetar drygt 40 personer, som möts över företags- och kompetensgränser för att gemensamt skapa den byggnad som är konceptet Global Business Gate.

Fokus för samtliga inblandade är att skapa en plats som förstärker Göteborgs styrkor och möjligheter som internationell handelsstad. Projektkontoret strävar med att konstruera och kreera miljöer där sannolikheten för inspirerande, överraskande och framgångsrika möten, samarbeten och kunskapsöverföring ökar. Precis det som sker på projektkontoret, där blandningen av kompetenser och företag förbättrar och effektiviserar slutprodukten. Det färdiga Global Business Gate.