”Första spadtag” för Clarion Hotel Draken på Masthuggskajen

Nu börjar det hända synliga saker på Masthuggskajen. Idag togs ett första spadtag för Balders hotell ”Clarion Hotel Draken” vilket innebär byggstart för hotellet.  Detta innebär att starten av byggnation i de område där Global Business Gate ska ta plats nu är än närmre.  

Måndag 9 augusti sattes spaden i marken, eller rättare sagt så satte Nordic Choice Hotels VD, Petter Stordalen, eld på Draken!

Att det kommer ett hotell vid Masthuggskajen, på gångavstånd ifrån Global Business Gate, vårt kluster för företag som verkar inom internationell handel och affärer, är av stor betydelse för hela området som idag saknar ett större hotell. Det ska bli spännande att följa byggnationen av det nya spektakulära hotellet som kommer att bli 35 våningar högt med 470 hotellrum, restaurang och skybar. Hotellet beräknas stå klart under 2022.

Bild: Adore Adore/Erseus – Illustration: Clarion Hotel Draken

Läs mer om Masthuggskajen på www.masthuggskajen.se.