Vattendom har vunnit laga kraft, ny halvö där Global Business Gate ska ta plats kan börja byggas

För att detaljplanen och området Masthuggskajen ska bli komplett, krävs att en ny halvö byggs, från kaj och ca 100 meter ut i Göta Älv i Göteborg.  För att få bygga i vatten krävs att det finns en s.k. ”Vattendom”, ett miljötillstånd. Mark- och Miljödomstolen gav i mitten av augusti 2019 sitt tillstånd, i enlighet med miljöbalken, för om- och utbyggnad för Masthuggskajen. Idag har denna vattendom vunnit laga kraft, vilket innebär att det är fritt fram att bygga halvön där bl. a Global Business Gate ska ta plats.

Nu kör vi så det ryker och bygger Göteborgs och Västsveriges mest internationella kontor och mötesplats med bästa läget i staden vid vattnet på Masthuggskajen!

Projektering av halvön pågår sedan en tid och att staden nu fått besked om att Miljötillståndet för byggnation av den nya halvön vunnit laga kraft betyder mycket för Masthuggskajen och för Global Business Gate – vårt kluster för internationell handel och affärer – som ska ta plats på halvön. På halvön ska även Stena Fastigheter bygga hyresbostäder och kontor och Riksbyggen bygga bostadsrätter.

Mer information i Älvstranden Utvecklings pressmeddelande.

Följ gärna Global Business Gate utveckling även på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram – #globalbusinessgate.

Bild: Halvön sedd från Stenpiren i Göteborg med Global Business Gate i förgrunden.
Kred: Global Business Gate Architects