Symbol lyser upp Masthuggskajen

För snart ett år sedan firades den gemensamma byggstarten av nya Masthuggskajen på en plats nere vid Göta Älv i Göteborg. I närheten ska den nya halvön byggas ca 100 meter ut ifrån befintlig kaj. På denna halvö ska bland annat Global Business Gate ta plats. I förra veckan tändes en fin symbol för den nya stadsdelen på samma plats.

Skylten är svår att missa när du passerar området. Skylten är 9 meter hög, 3,07 meter bred och krävde två lastbilar med kran för att komma på plats. Inuti bokstäverna lyser 77 meter LED-neon när mörkret faller. Skylten är kopplad för att följa solens upp och nedgång. Den 4 mars kl. 17.25 tändes skylten för första gången. Nu lyser den upp kajen nere vid Göta Älv i mörkret.

Vi vill med Masthuggskajen-skylten visa alla som passerar att här pågår utveckling av det nya Masthuggskajen, Göteborgs nya centrum!

Läs mer om området Masthuggskajen.