Bild på paneldeltagare i Valpodden

Kulturens roll när Masthuggskajen planeras och byggs

Valpodden Göteborg kontaktade Elof Hansson Fastigheters Daniel Holmén för att bidra i en diskussion runt kulturens roll när stadsdelen Masthuggskajen planeras och byggs. Detta är ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat och ett scenario som vi arbetar för är att förlägga Filmens Hus i en av fastigheterna som bildar Global Business Gate.

Filmens Hus skulle inte bara bli ett viktigt tillskott för kulturen, utan även förstärka och bidra till konceptet runt Global Business Gate som ska bli ett nav för internationella affärer. Denna verksamhet skulle passa perfekt in och även vara en viktig faktor i utvecklingen av att skapa s.k. ”Levande gatuplan” på Masthuggskajen.

Samtalet leds av Gustav Nyqvist och medverkar gör Sture Carlsson, f.d chef för Konserthuset, Claes Caldenby, Professor emeritus, arkitekturens teori och historia och Daniel Holmén, Fastighetsutvecklingsansvarig på Elof Hansson Fastigheter.

Välkommen att lyssna på delen om stadsutveckling och kultur i inslaget där Daniel deltar, starta lyssnandet ca 46 minuter in i podden (totalt ca 45 minuter).