Meny

När Leopold klev över tröskeln

En dimmig onsdagsmorgon kliver Leopold Karlsson över tröskeln till projekt-kontoret. Tröskeln till en upplevelse han delar med 40 andra. Bland dem finns Magdalena Salomondotter, som ända sedan de hamnade här fyra våningar över den tomma Masthuggskajen har stimulerat Leopold till stordåd.

Gemensamt för Magdalena och Leopold är att de representerar vitt skilda kompetenser och erfarenheter – precis som de övriga som klivit över tröskeln. Här på andra sidan tröskeln rumsterar nämligen 42 personer, här finns fjorton olika utbildningar, 23 olika yrken och sammanlagt 1 300 års erfarenhet. Och alla har bara ett enda fokus när de är över tröskeln – att skapa det unika, det ikoniska landmärket på Masthuggskajen – Global Business Gate!

Leopold tar kaffe och vandrar över till ett av fönstren, där redan flera står och ser norröver samtidigt som dimman lättar. Han hör Magdalenas retoriska fråga ”kan ni se det framför er?”.

Ja, det kan jag verkligen, tänker Leopold, samtidigt som han ser älven där hans välberäknade pålar snart skall skapa helt ny mark. Mark som i sig blir en halvö rakt ut i det som nu bara är en trött, grå och lätt dimmig älv. Den halvö där Global Business Gate kommer att växa upp till 24 våningars höjd.

Leopold är, på sitt stillsamma reserverade sätt, lycklig. Hans förväntan och förhoppning för drygt ett år sedan på att detta oortodoxa arbetssätt skulle ge positiva effekter stämde. Han hör hur Magdalena, med sitt rättframma och ledarmässiga tonfall, uttrycker hur nöjd hon är med gårdagens presentation för byggherren och ger gruppen vid fönstren ett högt betyg. Hon fortsätter ”Njut och känn effekten av att arbeta med den här projektkulturen”.

Ja – tänker Leopold, och hör Ruben Pulsak när han på AW:en i fredags, beskrev sina känslor över att få ingå bland de som fick kliva över tröskeln. Det handlade om stolthet, innovation, öppenhet, glädje och kreativitet. Att höra Ruben – som bara jobbar med betong – snacka kreativitet, Leopold kan inte låta bli att dra på munnen. Samtidigt – orden beskrev tydligt värdena i att arbeta tillsammans med fokus på ett tydligt mål – Global Business Gate.

Magdalena har samtidigt vänt sig åt sydost och noterar att solen börjar bryta igenom – och strålar faller ned bakom Lagerhuset, studsar i Rosenlundskanalen och drar vidare genom svaga dimskyarna. För sitt inre känner Magdalena hur hon om ett antal år kliver i kanoten och paddlar längs Global Business Gate ut mot älven. Hon misstänker att hon, då hon paddlar, kommer att känna stolthet över att ha ritat de utskjutande delarna på detta fantastiska Global Business Gate, som nu står klart – fullt uthyrt. De som sitter och jobbar därinne är ju också en blandning av företag med olika kompetenser som förbättrar och effektiviserar sina tjänster och produkter genom miljön i det unika Global Business Gate.

Nu när hon ser sig paddla förbi, inser hon att: ”de därinne har inte en aning om att det var dem och deras välbehag jag hade i tankarna den där dimmiga dagen då jag klev över tröskeln till projektkontoret”.

Fortsättning följer…..

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Läs gärna mer om Global Business Gate på globalbusinessgate.se.

Fråga oss

Vill du veta mer om Global Business Gate? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

 

Jag godkänner härmed Global Business Gates personuppgiftspolicy