Meny

Helghälsning ifrån Global Business Gate

COVID-19 FICK OSS ALLA ATT PLANERA OM UNDER 2020
Som många av er vet så har Global Business Gate varit virtuellt öppet sedan 2016. Fokus är “The Global Business Gate Days” som har fascinerat och inspirerat många av er. Den senast handlade om ”Global Talent”. Efter det seminariet kom Covid-19 och vände allt upp och ner, med fruktansvärda konsekvenser. Covid-19 tvingade oss att avbryta alla våra planer för våren 2020 och istället fokusera på handtvätt, social distansering och att lära oss att hantera Teams-möten.
Trots de besvärliga nya processerna, lyckades vi under året addera till ytterligare avtal med framtida hyresgäster. Att vi lyckades att arrangera ett evenemang under dessa konstiga omständigheter år säger mycket om vår vilja och uthållighet (åtminstone tror vi det). Vi arrangerade ett ”Global Talks” i augusti – med många tittare och även några IRL-deltagare. Ämnet – arbetsplatsen efter Covid-19 – leddes och presenterades av den professor Christer Karlsson. Om du missade det kan du se och lyssna på det här.

UTBYTEN SOM LOCKAR VÅRA FRAMTIDA HYRESGÄSTER
I Global Business Gates kommer det att ske ett kontinuerligt och konstant utbyte – ett utbyte av idéer, lärdomar och erfarenheter mellan hyresgästerna och deras medarbetare. Särskilt blir det naturligtvis inom alla de olika aspekterna av globala affärer och internationell handel. Ytterligare värde som adderas för våra hyresgäster inom konceptet Global Business Gate – är deltagande i vidareutvecklingen av konceptet. Nätverket som byggts upp runt kring Global Business Gate och dess koncept växer dagligen – både i kvantitet – och kanske mer intressant – av kvalitet.

MASTHUGGSKAJEN – I DAG
Global Business Gate kommer att byggas på den nya halvön som sträcker sig 100 meter ut i Göta Älv. Området är nästan 2,5 fotbollsplaner stort och arbetet med att förverkliga detta kontrastfyllda område går stadigt framåt. Byggnationen av den nya halvön förväntas starta under senare delen av 2021.

VILL DU VETA MER OM KONCEPTET, OM OSS OCH/ELLER VÅRA FRAMTIDA IDÉUTBYTEN?
Genom de mycket uppskattade seminarierna som genomförts, har Global Business Gate lyckats visa konceptets inneboende styrka. Mer information och rapporter från seminarierna finns här.

KONTAKT – FÖLJ OSS
Är du, och ditt företag, intresserade av konceptet Global Business Gate – välkommen att höra av dig oss, du hittar kontaktuppgifter här på sidan.

Så, för att inte bli för långdragen, önskar vi er alla en God Jul och ett Gott Nytt År och ser fram emot ett avsevärt mer normalt 2021.

Följa oss gärna även på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg – och Instagram – Global Business Gate.

SACCNY och Global Business Gate blir partners

Global Business Gate och SACCNY, Svensk Amerikanska Handelskammaren i New York, har inlett ett samarbete.

Samarbetet syftar bland annat till att öka värdet för medlemmarna i de två olika organisationerna, men även att fungera som dörröppnare för andra som vill etablera sig på den amerikanska marknaden.

SACCNY har tagit ett nytt initiativ genom att starta något de kallar Gateway. Gateway erbjuder en plats att träffas på fysiskt, men man skapar samtidigt en innovativ mötesplats.

Detta initiativ stämmer mer än väl överens med det koncept som Global Business Gate bygger på, och vi tror att detta samarbete kommer att öppna nya dörrar för många.

Läs mer under Partners.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate.

Global Business Gate bidrar till ökad dynamik och tillväxt

Vi på Elof Hansson Fastigheter är stolta över vårt koncept och projekt Global Business Gate som ska ta plats på nya Masthuggskajen i Göteborg.

I Lokalguiden #7 2016 hittar du en intervju om projektet med Lennart Hedström, VD Elof Hansson Fastigheter.

Läs hela artikeln här: till pdf-fil av artikeln

Lennart Hedström, VD, Elof Hansson

Global Business Gate – öppet för världen!

”Vi verkar i en stad vars historia, nutid och framtid kännetecknas av internationella affärer. Med Global Business Gate är det som att en pusselbit faller på plats, med stort värde för oss som investerare, men även för staden, säger Lennart Hedström, VD för Elof Hansson Fastigheter” i en intervju med DI ”Aktuella projekt”. Läs hela artikeln i dagens tidning, onsdag 21 september.

Du kan läsa hela artikeln här i pdf-format.

Global Business Gate presenterat för FinansKompetensCentrum

Idag har representanter för Elof Hansson och Elof Hansson Fastigheter presenterat Elof Hansson koncernen, och inte minst hur vi arbetar med ”collateral financing” för en grupp personer ur nätverket FinansKompetensCentrum. Detta nätverk drivs av BRG (Business Region Göteborg).

Vi presenterade även konceptet Global Business Gate, projektet på Masthuggskajen inriktat för verksamheter som har fokus på internationell handel och export. I fastigheten kommer det att rymmas ca 2 500 arbetsplatser och det finns även en plan för bostäder för s.k. expats.

Vill du och ditt företag också veta mer om Global Business Gate, tveka inte att höra av dig till oss på Elof Hansson Fastigheter eller via e-mail contact@globalbusinessgate.se.

Ask us

    Do you want to know more about Global Business Gate? Please fill out the form. We'll be happy to hear from you!

     

    I hereby agree to the Global Business Gate's Privacy Policy