Meny

Göteborgs nya arena för internationella affärer

Magasin Göteborg som ges ut årligen med god spridning har lyft Göteborgs handelshus i en fin artikel. Elof Hansson har över 125 års lång tradition av handel och spelar en viktig roll för staden som knutpunkt för utrikeshandel.

Elof Hansson Fastigheter äger tillsammans med Alecta Fastigheter Global Business Gate som blir en ny hubb och arena för internationella affärer och som kommer att stärka stadens position som ledande handelsstad ytterligare.

Göteborgs läge vid vattnet, stadens långa handelstraditioner och hamnens moderna infrastruktur är viktiga pusselbitar för regionens ekonomiska utveckling. Både Elof Hansson och Global Business Gate spelar viktiga roller för den fortsatta utvecklingen.

Hela artikeln och tidningen finner du här. Välkommen att läsa!

#internationellaaffärer #handelsstadengöteborg #masthuggskajen

Global Business Gate är en av Göteborgs nya ikoner

Göteborgs nya ikoner – ett spännande tema vid dagens frukostmöte hos Västsvenska Handelskammaren. Vår Daniel Holmén var med och berättade om Global Business Gate och vad projektet och konceptet bidrar med till staden.

Västsvenska Handelskammaren skriver så här i sitt inlägg – Göteborg växer. Staden är mitt under en tillväxtfas och under de närmaste åren planeras flera stora projekt stå klara. Nybyggnationer som Kaj16, Global Business Gate och utvecklingen av Volvo i Torslanda kommer att förändra hela stadsdelar och skapa nya ikoner för Göteborg.

Under seminariet Göteborgs nya ikoner berättade flera framstående personer inom stadsutveckling om stadens utveckling, djupdykning i nybyggnation och byggnadernas relevans för att skapa branschkluster locka hit internationell kompetens – slut citat.

Tack för att vi fick vara en del av detta sammanhang och fick dela med oss om Global Business Gate vid ett fullsatt seminarium i morse.

#internationellaaffärer #handelsstadengöteborg #masthuggskajen.

Koncept i vindtunneltest tillsammans med Kairos Future

Under många år har vi arbetat med, och utvecklat, det koncept som Global Business Gate bygger på.
Vi bygger en plats, inte bara två hus, och vi vill bygga vidare på de värden som finns i staden Göteborg och också ge staden något tillbaka.

För att framtidssäkra utvecklingen av projektet, testar vi hela tiden av konceptet mot omvärldens krav och förväntningar.

Förra veckan möttes vi i en mindre grupp under ledning av Kairos Future och gjorde ett s.k. Vindtunnetest. Här testades hur konceptet står sig för att få en indikation på vad som behöver framtidssäkras i den föränderliga värld vi lever i. Bland annat genomfördes en idégenerering där många bra idéer fångades upp för det fortsatta arbetet. Resultatet kommer att användas som en injektion i det pågående strategiarbete.

Nu ska resultatet stämmas av mot långsiktiga drivkrafter och trender så vi inte missar möjligheter att ta vara på det som olika trender leder till. Eftersom konceptet hela tiden är under utveckling har vi möjlighet att parera onödiga fällor projektet kan hamna i.

Stort kred till teamet som var med och bidrog och till Kairos Future som höll ihop dagen. Tack också till Kairos Future för väl genomförd och gedigen omvärldsanalys kompletterat med ett antal intressanta och viktiga intervjuer som låg till underlag för dagens aktiviteter.

Nu bryter vi ny mark!

En dag och kväll med rundabordssamtal och TEDxGöteborg

Vårt första event som partner till TEDxGöteborg har nu gått av stapeln på Hotel Draken i Göteborg. Temat för detta Salon Event var ”A blueprint for tomorrow” och under kvällen gav Michael Walmerud, VD Global Business Gate, en kortkort introduktion om Global Business Gate och efter det fick en stor publik lyssna till en panel med Björn Siesjö (Stadsarkitekt) och Eric Jeansson (Geo Data Strateg, Virtuella Göteborg) ledda av moderator Åsa Rindbäck (International House).

Vi tackar för en intressant och spännande kväll om hur Göteborgs stadsbild omvandlas och vi fick en resa i den virtuella världen genom den digitala tvilling av Göteborg som utvecklas av staden.

Tidigare under eftermiddagen möttes en mindre och mycket engagerad grupp, ledd av moderator Pernilla Warberg och delade insikter i ett Rundabordssamtal om Global Business Gate.

Härifrån fick vi med oss många kloka och viktiga inspel, synpunkter och reflektioner att ta med vid vår fortsatta utveckling av konceptet, och platsen, vi vill skapa med Global Business Gate. Dessa bidrag är mycket viktiga, för att inte säga avgörande, för projektet och konceptets framtid.

Stort tack till alla som bidrog och deltog under eftermiddagen och kvällen! Nu bryter vi ny mark!

#tedxgoteborg #pernillawarberg #hoteldraken

Global Business Gates grund ligger inte längre under vatten

Under vintern har Global Business Gates grund på den nya halvön i Göta Älv gjutits under vatten, ca 4000 mᶾ betong gick åt. Följ med oss och se när 22 000 mᶾ vatten töms ut från husgrunderna som tillsammans är totalt 4 500 m². Totalt tog det ca 3 veckor med arbete dygnet runt, dvs 504 timmar.

Ytterligare ett steg är taget mot att förverkliga och bygga våra hus ovan mark med start i början av 2025.

Följ oss gärna även på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och Instagram – #globalbusinessgate och är du nyfiken på att följ byggnationen av halvön och Global Business Gate så kan du göra det via vår webkameran.

We are now an official TEDxGöteborg partner

We proudly announcing Global Business Gate as an official TEDxGöteborg partner.

Global Business Gate have chosen to become a partner with TEDxGöteborg, known for their fostering inspiring ideas, as we see significant benefits in aligning ourselves with them to attract creative and innovative businesses, while building a networking and relationship-building platform. We also see the opportunity to reach potential members and gain valuable ambassadors for Global Business Gate.

– With their bold, community-building vision, emphasizing technology, design, and connectivity, we are thrilled to have Global Business Gate as a partner. Through their support and collaboration, TEDxGöteborg can further discover, coach, and amplify ideas from our next generation of regional thought leaders, says Daniel Machacek, Licensee, TEDxGöteborg.

We really look forward to a rewarding collaboration with TEDxGöteborg.

@tedxgoteborg

Ut med det gamla, in med det nya. Nu bryter vi ny mark.

Nu börjar året närma sig sitt slut och helgerna ger förhoppningsvis alla lite tid för vila och återhämtning.

Under året som gått har vi fortsatt att utveckla innehållet i både det koncept Global Business Gates bygger på och vad den fysiska platsen ska innehålla och förmedla.

Nu börjar det närma sig, vi bryter ny mark. Den fysiska platsen, som utgörs av två hus, börjar synas på den nya halvön som byggs ut i Göta Älv. I samband med att staden bygger marken, läggs även grunden till våra hus. I nästa steg pumpas vattnet ut ur grunden och byggnation ovan mark är planerad till kvartal 1 2025.

Bild: Den nya halvön växer fram, dagsfärsk bild från vår webbkamera.

Redan nu har vi Letter of Intent tecknade med företag och organisationer som har för avsikt att flytta in för mer än hälften av husens yta. Vill du/ni också vara en del av konceptet och finnas på plats i en av de mest attraktiva stadsdelarna i Göteborg, på Masthuggskajen. Välkommen att höra av dig till oss för ett möte!

Vi ser nu fram emot ett nytt år där mycket kommer att hända och Global Business Gate kommer att bli synligt både visuellt och fysiskt!

Stort tack till vårt nätverk och alla ambassadörer för året som gått!

Med detta vill vi i teamet runt Global Business Gate önska dig en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År!

Följ gärna Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram – #globalbusinessgate.

Global Business Gate ingår samverkansavtal med BRA Bygg

Pressmeddelande
2023-11-28

Global Business Gate ingår samverkansavtal med BRA Bygg

Global Business Gate har tecknat samverkansavtal med BRA Bygg AB för byggnation av kontorsprojektet Global Business Gate som tar plats på den nya halvön vid Masthuggskajen i Göteborg.

Arbetet med utveckling av de koncept kontorsprojektet bygger på har pågått under många år och intresset för projektet är stort. Redan nu finns Letter of Intent tecknade för mer än hälften av kontorsytorna och Masthuggskajen utvecklas i snabb takt till att bli en ny central del av Göteborg där man vill finnas, verka och leva.

– Tillsammans med BRA Bygg inleder vi nu arbetet med byggnation av Global Business Gate som blir ett innovativt nav och en mötesplats för det exportinriktade näringslivet och företag som verkar inom internationella affärer. Efter många års arbete med projektet är vi nu mycket glada att kunna berätta om vårt samarbete med en entreprenör för själva genomförandet, säger Michael Walmerud, vd, Global Business Gate.

Samarbetet kommer att bygga på en ömsesidig respekt för de olika partnernas roller och kunnande kring projekt Global Business Gate.

– Vi ser fram emot att tillsammans med teamet runt Global Business Gate genomföra byggnationen av projektet, som tar plats på ett av Göteborgs bästa kontorslägen, säger Magnus Riemer, koncernchef och CEO, BRA Bygg.

Kontorsprojektet består av två hus om totalt 46 000 kvadratmeter BTA som ska byggas på en ny halvö som sträcker sig cirka 100 meter ut i Göta Älv vid Masthuggskajen i centrala Göteborg. Global Business Gate förväntas stå klart för inflyttning under 2027.

För ytterligare information, välkommen att kontakta:
Michael Walmerud, vd, Global Business Gate
Tel: 0703 – 67 75 55 michael.walmerud@globalbusinessgate.se

Magnus Riemer, koncernchef/CEO, BRA Bygg AB
Tel: 0761 – 19 49 50 magnus.riemer@brabygg.se

För pressbilder, följ länken. PRESSBILDER.

 

Bild ovan, från vänster: Magnus Riemer, BRA Bygg, Michael Walmerud, Elof Hansson Fastigheter, Pär Eriksson, Alecta Fastigheter

 

GBG's grund och källare gjuts i grovbetong.

Ny milstolpe för byggnationen av Global Business Gate

Idag nås ännu en milstolpe för byggnationen av Global Business Gate.

Formen för grovbetongen är på plats och idag inleds undervattensgjutning för Global Business Gates grund och källare.

Undervattensgjutningen som nu genomförs bygger grunden för fastigheterna, men har även andra viktiga funktioner. En av dessa är att ta upp de stora horisontella krafterna från sponten, en annan att hjälpa till att ta upp de vindlaster som höga hus utsätts för.

Projektet är i detta fall unikt då det är ett av de första projekten i Sverige som använder grovbetong i syftet att ta upp vindlaster.

Daniel Holmén, ansvarig projektutveckling, Elof Hansson Fastigheter

Global Business Gate skapar förutsättningar för en levande stadsdel på Masthuggskajen

Masthuggskajen där bland annat Global Business Gate ska ta plats på den nya halvön som byggs, ska bli en levande stadsdel med ett rikt kulturliv, men hur ska detta uppnås? I Masthuggskajens kanaler kan du ta del av en artikelserie där tempen tas på personer som arbetar för att bidra till stadsdelens identitet. En av personerna är Daniel Holmén, ansvarig för projektutveckling hos Elof Hansson Fastigheter, som här berättar mer om vad han i sin roll gör för att bidra.

Läs hela artikeln här.

Copyright

Mentor har anlänt till halvön på Masthuggskajen

Ännu en viktig milstolpe för byggnationen av halvön och marken för Global Business Gate har uppnåtts.

Igår kväll anlände bogserbåten o pråmen Mentor från Swinouijce i Polen, där tillverkning skett, till nya halvön på Masthuggskajen. Ombord fanns de första prefabricerade L-stöden för kajkonstruktionen samt fyra Prefab balkar som ska sitta runt kärnfundamentet för Global Business Gate.

De senare skall dels vara en del av formen för grovbetong som gjuts under vatten, dels ta upp de stora horisontella krafterna från sponten. Inom några dagar kommer en stor pontonkran för att börja med att montera Global Business Gates balkar under vatten.

Vi hälsar Mentor varmt välkommen till Göteborg!

Ny samverkansorganisation ska utveckla stadsmiljön på Masthuggskajen

Nu står det klart att de inom Masthuggskajen bildas en samverkansorganisation bestående av fastighetsägare i området. Organisationen ska i första hand utveckla Masthuggskajen till en levande stadsmiljö som bygger vidare på karaktären och stadslivet runt Järntorget och Långgatorna.

Som en part i de konsortium som utvecklar Masthuggskajen, och som fastighetsägare i området, är vi en del av denna organisation. Michael Walmerud, VD för Elof Hansson Fastigheter, utsågs i samband med ett första styrelsemöte till ordförande i samverkansorganisationen.

– Huvudfokus kommer att vara att skapa en attraktiv stadsdel med levande gatuplan samt arbeta för en trygg och ren stadsdel. Det första vi kommer att göra i gruppen är att ta fram en verksamhetsplan för arbetet framöver, säger Michael Walmerud.

Läs hela Älvstranden Utvecklings pressmeddelande här.

Solnedgång över hamninloppet i Göteborg.

Sommarhälsning från Global Business Gate

Dags för semester med välbehövlig vila och uppladdning inför hösten!

Det har sedan i augusti förra året pågått ett intensivt arbete med byggnation av den nya halvön där bl. a Global Business Gate ska ta plats. Byggnation ovan mark är planerad till start under första kvartalet 2025 och därmed är det inte långt kvar tills de börjar bli dags att teckna hyresavtal för att få ta del av, och bidra till, de koncept som Global Business Gate bygger på – att bli en hubb och en mötesplats för internationell handel och affärer.

Inom det nätverk av företagare, organisationer, branschorganisationer med flera, som finns och som växer, har vi alla en gemensam målsättning och vision – att stödja och främja utvecklingen av internationell handel och affärer.

Vill du också vara med från början? Välkommen att höra av dig till oss.

Vi i teamet runt Global Business Gates vill önska dig en skön semester och sommar och hoppas att alla kommer tillbaka med många härliga semesterminnen!

Vill du nå oss under sommaren så hittar du kontaktuppgifter på globalbusinessgate.se/kontakt.

Välkommen att följa oss på Global Business Gate på globalbusinessgate.se, på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram – #globalbusinessgate.

Vill du följa utvecklingen av den nya halvön via den webkamera vi har satt upp på Hotel Drakens tak, så kan du göra det här.

Masthuggskajen bjuder in till gatufest

På Masthuggskajen där Global Business Gate nu växer fram, men i en annan del, mellan Första Långgatan och vattnet, där vaknar en ny långgata till liv. Gatan heter egentligen Masthamnsgatan, men vi kallar den Nya Lång.

Fredag 9 juni bjuds in till gatufest mitt i bygget. Häng med och lyssna, titta och smaka på allt det nya genom mat, musik, konst och guidade turer.

Var: Masthamnsgatan.

Vad: Gatufest med mat, musik och kultur.

När: Fredag 9 juni, kl 11.00-15.00.

Läs mer om eventet här.

Global Business Gate i vy från Stenpiren

Global Business Gate växer fram

Masthuggskajen tar form, flera projekt och hus är inflyttade och klara. Halvön där Global Business Gate ska ta plats växer fram och samtidigt byggs grunden till de två hus som Global Business Gate består av.

Konceptet som är kärnan i det vi vill åstadkomma och skapa – att bli en hubb och en mötesplats för företag och organisationer som verkar inom internationella affärer – grundar sig i handelshuset Elof Hanssons långa historik inom handel och affärer. Global Business Gate kommer att bli porten till internationella affärer och fysiskt finnas på den nya halvön i Göta Älv och virtuellt i hela världen.

2027 siktar vi på att öppna upp och redan idag har vi så kallade Letter of Intent med företag och organisationer som har för avsikt att flytta in för mer än hälften av husens yta.

Vill du/ni också vara en del av konceptet och finnas på plats i en av de mest attraktiva stadsdelarna i Göteborg, på Masthuggskajen. Välkommen att höra av dig till oss för ett möte!

Följ oss gärna även på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och Instagram – #globalbusinessgate och är du nyfiken på att följ byggnationen av halvön och Global Business Gate så kan du göra det via vår webkameran.

Varmt välkommen att höra av dig!

Julhälsning från Global Business Gate

Nu blickar vi framåt mot ett spännande 2023

Julen står för dörren med för många en välbehövlig vila. Det har varit lite tystare ifrån projektet i år men det innebär inte att vi inte jobbar på. Arbetet med hur vi ska förverkliga och förtydliga de koncept som Global Business Gate bygger på, både i den virtuella och fysiska miljön, pågår för fullt. Under sommaren trappas även arbetet med planering inför byggnation upp, och vi kommer att kunna visa mer av husens gestaltning både exteriört och interiört.

Global Business Gate är en hubb för företag och organisationer som verkar inom området internationella affärer. Byggstart av husens grund har påbörjats i samband med halvöentreprenaden, byggnation ovan mark beräknas starta i början av 2025 och första inflyttning planeras ske under 2027.

Under året har vi även bidragit med både tid och kompetens till stadens projekt att bygga den nya halvön på Masthuggskajen. Där ska bl a Global Business Gate ta plats och under hösten har vi fått en webkamera på plats på Hotel Drakens tak där du kan följa byggnationen av halvön, och snart även våra kontorshus, följ gärna här. Halvön kommer att sträcka sig ca 100 meter ut i Göta Älv och sedan september har den börjat ta form som du ser då den yttre sponten är på plats.
Vi vill tacka vårt nätverk och alla ambassadörer för året som gått och ser nu fram emot fortsatt utveckling av Global Business Gates koncept tillsammans med er.

Med detta vill vi i teamet runt Global Business Gates önska dig en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År!

Följ gärna Global Business Gate utveckling på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram – #globalbusinessgate.

Ny halvö på Masthuggskajen

Nu kan du följa hur Global Business Gates mark och den nya halvön växer fram

Nu har vi fått fart på webkameran som följer byggnationen av den nya halvön i Göta Älv i Göteborg där bland annat Global Business Gate ska ta plats.

Uppdraget att bygga den nya halvön på Masthuggskajen genomförs av den danska bygg- och anläggningskoncernen Aarsleff på uppdrag av Älvstranden Utveckling.

Den yttre grumlingssponten är i det närmaste klar och detta gör att man kan se formen på halvön. Nästa moment är fortsatt schaktning på land, rivning av befintlig betongkaj samt muddring för de olika byggnaderna, samtidigt som det förbereds för start av spontning av landspont.

Att byggnationen startats upp är en viktig milstolpe för Global Business Gate och för hela Göteborg och området. Halvön är ett steg i att binda ihop staden med vattnet som så många saknat.

Välkommen att följa halvöbyggnationen och den mark där Global Business Gate ska ta plats.

Första pålen på plats

Första spadtag för nya halvön på Masthuggskajen

I fredags togs ännu ett stort steg i utvecklingen av Masthuggskajen och av Göteborg. Staden ska bindas ihop med vattnet som så många saknat. Älvstranden Utveckling bjöd in till ett s.k. ”Första Spadtag” för den nya halvön som ska byggas. Danska bygg- och anläggningskoncernen Aarsleff slog ner en första symbolisk påle för att visa att vi nu är i gång med byggnationen.

Det är också en mycket viktig milstolpe för Global Business Gate som ska ta plats på halvön och ge staden en hubb och mötesplats för företag, organisationer och personer som verkar inom internationella affärer.

Läs hela Älvstranden Utvecklings artikel och se första pålen slås i marken.

Bild på paneldeltagare i Valpodden

Kulturens roll när Masthuggskajen planeras och byggs

Valpodden Göteborg kontaktade Elof Hansson Fastigheters Daniel Holmén för att bidra i en diskussion runt kulturens roll när stadsdelen Masthuggskajen planeras och byggs. Detta är ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat och ett scenario som vi arbetar för är att förlägga Filmens Hus i en av fastigheterna som bildar Global Business Gate.

Filmens Hus skulle inte bara bli ett viktigt tillskott för kulturen, utan även förstärka och bidra till konceptet runt Global Business Gate som ska bli ett nav för internationella affärer. Denna verksamhet skulle passa perfekt in och även vara en viktig faktor i utvecklingen av att skapa s.k. ”Levande gatuplan” på Masthuggskajen.

Samtalet leds av Gustav Nyqvist och medverkar gör Sture Carlsson, f.d chef för Konserthuset, Claes Caldenby, Professor emeritus, arkitekturens teori och historia och Daniel Holmén, Fastighetsutvecklingsansvarig på Elof Hansson Fastigheter.

Välkommen att lyssna på delen om stadsutveckling och kultur i inslaget där Daniel deltar, starta lyssnandet ca 46 minuter in i podden (totalt ca 45 minuter).

Sommarhälsning från Global Business Gate

Dags för semester med välbehövlig vila och uppladdning inför hösten!

Vi vill tacka vårt nätverk och alla ambassadörer för första halvåret 2022.

Efter en avkopplande semester ser vi fram emot fortsatt utveckling av stadsdelen Masthuggskajen och av vårt kontorsprojekt Global Business Gate. En viktig milstolpe har under våren uppnåtts med klartecken för danska bygg- och anläggningskoncernen Aarsleff som upphandlad entreprenör för byggnation av den nya halvön där Global Business Gate ska ta plats.

Med nya förutsättningar arbetar vi nu för att uppdatera projektets tidplan och ser fram emot att ses och höras mer!

Vi i teamet runt Global Business Gates vill önska dig en riktigt avkopplande och härlig semester och sommar!

Vill du nå oss under sommaren så hittar du kontaktuppgifter på globalbusinessgate.se/kontakt.

Välkommen att följa oss på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram – #globalbusinessgate.

Klartecken för nya halvön på Masthuggskajen

Nu är det klart vilka som fått uppdraget att bygga den nya halvön på Masthuggskajen. Uppdraget går till danska bygg- och anläggningskoncernen Aarsleff. Detta är ett stort steg framåt för hela området och för Göteborg som nu än mer binds samman med vattnet som så många saknat.

Det är också en mycket viktig milstolpe för Global Business Gate som ska ta plats på halvön och ge staden en hubb och mötesplats för företag, organisationer och personer som verkar inom internationella affärer.

Läs hela Älvstranden Utvecklings pressmeddelande här.

Pod med fokus på gestaltad livsmiljö

Stadsbyggnadskontoret Göteborg bjöd in Elof Hansson Fastigheters Daniel Holmén för att diskutera ”Gestaltad livsmiljö – vad betyder det för Göteborg?” i ett samtal under ledning av stadsarkitekt Björn Siesjö. Som bidragande till utvecklingen av Göteborg, med flera utvecklingsprojekt inom detaljplanen för Masthuggskajen, ser vi på Elof Hansson Fastigheter detta som ett viktigt ämne. Bl a utvecklas kontorsprojektet Global Business Gate tillsammans med Alecta Fastigheter, där gestaltningen har en betydande roll.

Tycker du att ämnet låter spännande, välkommen att lyssna till hela samtalet. (ca 40 minuter)

 

Bild: Yousef Boussir

Daniel Holmén, ansvarig projektutveckling Elof Hansson Fastigheter

De stora projekten på Stora kontorsdagen i Göteborg

Den 10 mars är det dags för Stora Kontorsdagen i Göteborg. Fastighetssverige och Lokalnytt är värdar och har satt fokus på det allra senaste som hänt inom kontorsmarknaden och inte minst de trender man kan se.

Elof Hansson Fastigheters Daniel Holmén är del i en panel som under dagen diskuterar och lyfter fram de stora projekten och hur framtidens kontorshyresgäster ska attraheras. Du kommer att få veta mer om flera av Göteborgs stora projekt, bl a om vårt och Alectas kontorsprojekt Global Business Gate som ska ta plats på den nya halvön som ska byggas vid Masthuggskajen.

Tag gärna del av programmet för dagen och anmäl dig.

Flygbild Masthuggskajen 2022

Masthuggskajen nominerat till World in Property Award

Global Business Gate är en del av Masthuggskajen, utvecklingen av Masthuggskajen drivs av ett konsortie där Elof Hansson Fastigheter utvecklar och bygger projektet och konceptet Global Business Gate tillsammans med Alecta Fastigheter.

Masthuggskajen är en av de fyra finalisterna i kategorin World in Property Award 2021 som nu har presenterats. Det prestigefulla priset delas ut under Fastighetsgalan på Berns Salonger i Stockholm den 9 februari.

World in Property Award är ett rikstäckande pris som delas ut till ett bolag eller ett projekt som gör, eller kommer att göra, ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden. Pristagaren visar på visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt antingen inom bostadsområdet eller inom den kommersiella sektorn.

Det är World In Propertys läsare som haft möjligheten att nominera de kandidater de tycker skulle passa som vinnare. Fyra finalister finns nu framme och en jury fattar beslut vem av de fyra finalisterna som tar hem priset.

– Vi är riktigt stolta för nomineringen! Som fastighetsbolag och del av konsortiet som driver utvecklingen av Masthuggskajen, känner vi att vi bidrar med många faktorer i både vårt befintliga bestånd, vårt kommersiella kontorsprojekt Global Business Gate och med vårt bostadsprojekt där vi utvecklar hållbara urbana bostäder tillsammans med Riksbyggen. Vi arbetar ständigt med att skapa hållbara fastigheter, både vad gäller materialval, energiförbrukning mm och att skapa öppna och levande bottenvåningar i husen för att bidra till den sociala hållbarheten, säger Daniel Holmén, projektutvecklingschef för Elof Hansson Fastigheter och Global Business Gate.

Mer om de fyra nominerade finalisterna här.

 

Helghälsning från Global Business Gate

Med julen i antågande och för många en välbehövlig vila, vill vi passa på att tacka vårt nätverk och alla ambassadörer för ett annorlunda men spännande 2021. Nu ser vi fram emot fortsatt utveckling av stadsdelen Masthuggskajen där under 2021 flera nya fastigheter har nått full höjd och förändrat stadsbilden. I området sker i stort sett dagligen förändringar, läs gärna mer om vad som pågår på masthuggkajen.se.

Global Business Gate är vårt största och viktigaste kontorsprojekt inom ramen för Masthuggskajen. Både Global Business Gates Höghus och Kanalhus ska byggas på den nya halvön som kommer att sträcka sig ca 100 meter ut i Göta Älv.

Byggstarten för den nya halvön är planerad till 2022 och detta är en viktig milstolpe för Global Business Gate. Området blir en av de mest attraktiva stadsdelarna i Göteborg när området är klart så varför inte vara med från början? Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om Global Business Gate och konceptet det bygger på eller läs mer här på globalbusinessgate.se eller kontakta någon av oss.

Med detta vill vi i teamet runt Global Business Gates önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Följ gärna Global Business Gate utveckling på globalbusinessgate.se och även på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram – #globalbusinessgate.

Samtal om ”The search for talent” vid vårt senaste Global Talks finns nu att ta del av

I ett samtal med Karin Danielsson, Cellink , Poyan Karimi, Oddwork and Malin Samuelsson, Alumni,  lett av vår moderator Malin Persson, framkom många intressanta erfarenheter och konstaterande inom ämnet ”The search for Global Talent”. Global Talks från 24 november finns nu att ta del av.  

Tack till International House Gothenburg för att vi fick hålla till i era lokaler och till filmteamet från Jaws för som vanligt proffsigt arbete.

Välkommen att lyssna och titta och tag del av en intressant diskussion på ca 60 minuter via denna länk. Lyssna, reflektera och dela gärna dina synpunkter med oss via contact@globalbusinessgate.se.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate för att inte missa några spännande event och andra nyheter.

#thesearchfortalent #internationellaaffärer #masthuggskajenel.

Global Talks med Jarno Vanhatapio, NA-KD and Kristina Wärmare, NetOnNet

Global Talks från tisdag 5 oktober på temat ”How to be creative during the new normal”, med Jarno Vanhatapio, NA-KD and Kristina Wärmare, NetOnNet finns nu att se i sin helhet.

Eventets fokus var – How consumer patterns have changed during the pandemic, how sustainability is in focus for both customers and suppliers and how creativity is a necessity in the new normal.

Stort tack till Film i Väst som låter oss köra våra event i sina fina lokaler och till Jaws, Göteborgs klart proffsigaste filmteam.

Välkommen att lyssna via denna länk och tag del en intressant diskussion på ca 50 minuter.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate för att inte missa några spännande event och andra nyheter.

#howtobecreativeduringapandemic #internationellaaffärer #masthuggskajen

International House är nu officiellt invigt

I Elof Hansson Fastigheters hus vid Järntorget i Göteborg finns International House sedan en tid tillbaka. I förra veckan invigdes lokalerna och verksamheten är i full gång.

Vi är glada att de valt att bli hyresgäst hos oss, och framför allt att det finns en avsikt att flytta in i Global Business Gate när det beräknas stå klart 2025/26. Global Business Gates vision är att bli navet som syresätter hållbara internationella affärer, och här kommer International House att bli en betydelsefull verksamhet.

Läs gärna mer om International House verksamhet och hur dom ska bidra till att stötta och hjälpa talanger och internationell kompetens som vill arbeta och leva i Göteborg, med en smidig start.
Detta är en mycket viktig funktion för att vi ska få till oss, och behålla, internationell kompetens och talanger i Göteborg.

Länk till artikeln ”Sveriges första International House är igång”.

Kreativ dag för Global Business Gates höghus

Utformningen av höghuset är klar och nu har en kreativ process startats upp runt bland annat fasadmaterial. Många spännande idéer finns och målet är att skapa unikitet och att ge Göteborg ett vackert landmärke ute på nya halvön.

– Detta kommer att bli en fantastisk byggnad och en mycket spännande process, säger Daniel Holmén som är projektutvecklare på Elof Hansson Fastigheter.

Fortsättning följer!

#cobe #internationellaaffärer #globalbusinessgate #masthuggskajen

Om Masthuggskajen på Lokalmarknadsdagen i Göteborg

Torsdag 26 augusti är det dags för Lokalmarknadsdag i Göteborg. Dagen genomförs med bl a  Fastighetssverige och Lokalnytt som värdar, och fokus ligger på fastighetsmarknaden, nuläge och framtida affärsmöjligheter samt på näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Under dagen möter ni många intressanta personer i både paneler och talarstolar. Bland annat kommer Elof Hansson Fastigheter att tillsammans med NCC att presentera vad som pågår inom detaljplanen för Masthuggskajen. Vår representant är Daniel Holmén som även berättar mer om vad Elof Hansson Fastigheter gör inom området och framför allt läget för vårt och Alectas kontorsprojekt Global Business Gate och den nya halvön som ska byggas där bl a vårt projekt ska ta plats.

Tag gärna del av programmet för dagen.

Vill du veta mer Global Business Gate så är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Fråga oss

    Vill du veta mer om Global Business Gate? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

     

    Jag godkänner härmed Global Business Gates personuppgiftspolicy