Meny

Samtal om ”The search for talent” vid vårt senaste Global Talks finns nu att ta del av

I ett samtal med Karin Danielsson, Cellink , Poyan Karimi, Oddwork and Malin Samuelsson, Alumni,  lett av vår moderator Malin Persson, framkom många intressanta erfarenheter och konstaterande inom ämnet ”The search for Global Talent”. Global Talks från 24 november finns nu att ta del av.  

Tack till International House Gothenburg för att vi fick hålla till i era lokaler och till filmteamet från Jaws för som vanligt proffsigt arbete.

Välkommen att lyssna och titta och tag del av en intressant diskussion på ca 60 minuter via denna länk. Lyssna, reflektera och dela gärna dina synpunkter med oss via contact@globalbusinessgate.se.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate för att inte missa några spännande event och andra nyheter.

#thesearchfortalent #internationellaaffärer #masthuggskajenel.

Global Talks med Jarno Vanhatapio, NA-KD and Kristina Wärmare, NetOnNet

Global Talks från tisdag 5 oktober på temat ”How to be creative during the new normal”, med Jarno Vanhatapio, NA-KD and Kristina Wärmare, NetOnNet finns nu att se i sin helhet.

Eventets fokus var – How consumer patterns have changed during the pandemic, how sustainability is in focus for both customers and suppliers and how creativity is a necessity in the new normal.

Stort tack till Film i Väst som låter oss köra våra event i sina fina lokaler och till Jaws, Göteborgs klart proffsigaste filmteam.

Välkommen att lyssna via denna länk och tag del en intressant diskussion på ca 50 minuter.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate för att inte missa några spännande event och andra nyheter.

#howtobecreativeduringapandemic #internationellaaffärer #masthuggskajen

International House är nu officiellt invigt

I Elof Hansson Fastigheters hus vid Järntorget i Göteborg finns International House sedan en tid tillbaka. I förra veckan invigdes lokalerna och verksamheten är i full gång.

Vi är glada att de valt att bli hyresgäst hos oss, och framför allt att det finns en avsikt att flytta in i Global Business Gate när det beräknas stå klart 2025/26. Global Business Gates vision är att bli navet som syresätter hållbara internationella affärer, och här kommer International House att bli en betydelsefull verksamhet.

Läs gärna mer om International House verksamhet och hur dom ska bidra till att stötta och hjälpa talanger och internationell kompetens som vill arbeta och leva i Göteborg, med en smidig start.
Detta är en mycket viktig funktion för att vi ska få till oss, och behålla, internationell kompetens och talanger i Göteborg.

Länk till artikeln ”Sveriges första International House är igång”.

Kreativ dag för Global Business Gates höghus

Utformningen av höghuset är klar och nu har en kreativ process startats upp runt bland annat fasadmaterial. Många spännande idéer finns och målet är att skapa unikitet och att ge Göteborg ett vackert landmärke ute på nya halvön.

– Detta kommer att bli en fantastisk byggnad och en mycket spännande process, säger Daniel Holmén som är projektutvecklare på Elof Hansson Fastigheter.

Fortsättning följer!

#cobe #internationellaaffärer #globalbusinessgate #masthuggskajen

Om Masthuggskajen på Lokalmarknadsdagen i Göteborg

Torsdag 26 augusti är det dags för Lokalmarknadsdag i Göteborg. Dagen genomförs med bl a  Fastighetssverige och Lokalnytt som värdar, och fokus ligger på fastighetsmarknaden, nuläge och framtida affärsmöjligheter samt på näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Under dagen möter ni många intressanta personer i både paneler och talarstolar. Bland annat kommer Elof Hansson Fastigheter att tillsammans med NCC att presentera vad som pågår inom detaljplanen för Masthuggskajen. Vår representant är Daniel Holmén som även berättar mer om vad Elof Hansson Fastigheter gör inom området och framför allt läget för vårt och Alectas kontorsprojekt Global Business Gate och den nya halvön som ska byggas där bl a vårt projekt ska ta plats.

Tag gärna del av programmet för dagen.

Vill du veta mer Global Business Gate så är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Global Business Gate, kanalhus, vy från Bryggaregatan med kanalen i förgrunden.

Arkitekterna Krook & Tjäder utsedda att gestalta Global Business Gates kanalhus

Kontorsprojektet Global Business Gate kommer att rymma mellan 2500 – 3000 arbetsplatser och mötesplatser för företag, organisationer och personer som verkar inom internationella affärer. För gestaltning av Global Business Gates kanalhus har arkitekterna Krook & Tjäder utsetts. Det kommersiella kontorsprojektet tar plats på Masthuggskajen, i ett av Göteborgs mest attraktiva områden.

– Krook & Tjäders förslag har skapats för att passa i staden och miljön runt Masthuggskajen. Byggnaden ska också representera det som Global Business Gate står för, att bli en mötesplats för företag och organisationer som arbetar med hållbara internationella affärer. Vi kan nu visa visionsbilder för hur byggnaden kan komma att se ut när det står klart under 2025, säger Daniel Holmén, ansvarig projektutveckling, Global Business Gate.

Processen drogs i gång efter det att man genomfört en gestaltningsprocess för Global Business Gates höghus. I samband med detta valde man att ta ett omtag på gestaltningen även för kanalhuset. Processen har pågått under våren och har genomförts som en kort, effektiv process tillsammans arkitekterna. Tre arkitektbolag fick utöver uppdraget att komma med förslag på gestaltning, även i uppdrag att stärka de koncept Global Business Gate bygger på. Alla arkitektbyråerna visade fina förslag men valet föll på Krook & Tjäders. Förslagen bedömdes av representanter för Global Business Gate och har även stämts av med Stadsbyggnadskontoret i Göteborg samt en grupp sakkunniga.

– Vi är stolta över vinsten och det fortsatta förtroende att gestalta denna byggnad på en attraktiv och unik plats i Göteborg, konstaterar Pontus Orrbacke, arkitekt och en i teamet som arbetat fram förslaget på Krook & Tjäder. Genom att dela volymen vertikalt och låta detta manifesteras både i fasadgestaltning och byggnadshöjd skapas intrycket av ett tätt kvarter där varje hus står stadigt på sin fot. Kvartersmetaforen ger stora möjligheter att skapa en rik, varierad och uppbruten sockelvåning med ett stadsmässigt intryck.

Elof Hansson Fastigheter och Alecta Fastigheter som gemensamt utvecklar Global Business Gate, är mycket nöjda med valet av arkitekt. Gestaltningen kommer inte bara att bidra till att ge staden en attraktiv byggnad rent visuellt, utan också ge staden och en ny plats för möten, affärer och kultur.

Global Business Gates unika koncept bidrar till att skapa en central mötesplats för Göteborgs- och Västsveriges internationellt verksamma företag. Här skapas en attraktiv miljö för hyresgäster, kunder och för besökande. Första inflyttning planeras till 2025.

Pressbilder och bildtexter, följ länken PRESSBILDER.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lennart Hedström, VD, Global Business Gate
Tel: 0705-51 74 23 E-mail: lennart.hedstrom@elofhansson.com.

Levande gatuplan för en levande stadsdel

Global Business Gate är ett av kontorsprojekten som tar plats på Masthuggskajen som arbetar intensivt för att bidra i målet att skapa levande bottenvåningar inom hela området. Konsortiet som utvecklar Masthuggskajen har tagit ett helhetsgrepp om bottenvåningarna i området och utvecklar innehållet gemensamt. Men vad önskar aktörerna egentligen ge de göteborgare som lever, verkar och rör sig i området? Om det kan du läsa mer i den artikelserie som är framtagen av konsortiet.

Artikelserien bygger på att man på Masthuggskajen bygger hotell, kontors- och bostadshus och där man förklarar hur vi skapar liv i bottenvåningarna och varför det är viktigt. Det här är tredje och sista delen.

#levandegatuplan #masthuggskajen #stadsutveckling

 

Bild – kred: Kanozi Arkitekter

Global Talks with focus on creativity

Global Talks den 10 juni, då hade vi en intressant dialog med Henrik Zetterberg, Göteborgs Universitet och Pia Sandvik, RISE, på temat ”How to be creative during the new normal”.

Eventet ägde rum digitalt, i Film i Västs fina lokaler i Göteborg och nu kan du ta del av hela seminariet. Välkommen in – klicka bara på denna länk och tag del av den ca 50 minuter långa diskussionen.

Vill du också ha inbjudan till våra events m.m. direkt till dig, välkommen att bli en del av vårt nätverk genom att anmäla dig här.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate för att inte missa några spännande event och andra nyheter.

#howtobecreativeduringapandemic #internationellaaffärer #masthuggskajen

10 år på marknaden och stora visioner för framtiden

Elof Hansson Fastigheter utvecklar och bygger Global Business Gate tillsammans med Alecta Fastigheter.

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag, med lång tradition av att ta tillvara affärsmöjligheter. Bolaget grundades 2010 och sedan dess har mycket spännande hänt och det finns stora visioner för framtiden. Inte minst med utvecklingen av Global Business Gate, som blir ett centrum och en mötesplats för företag och organisationer som verkar inom internationella affärer.

Tag gärna del av fastighetsbolagets resa och vad Global Business Gate betyder för bolaget och för regionen. Hela artikeln, grundad på en intervju med Lennart Hedström, finns publicerad på Lokalguiden, välkommen att ta del av historien.

Bild: Lennart Hedström, grundare och VD av Elof Hansson Fastigheter och Global Business Gate.

Halvöns betydelse för Masthuggskajen och för Global Business Gate – del 3

På den nya halvön som ska byggas blir det både bostadskvarter och kontorshus. Aktörerna är med och skapar ny historia, och bidrar till utvecklingen av området Masthuggskajen.

I den sista delen av artikelserien om den nya halvön, får du höra aktörernas röster om vad halvön betyder för området och om hur planerna ser ut. Läs gärna det sista inlägget av tre i artikelserien som delas av konsortiet för Masthuggskajen.

Hur byggs den nya halvön där Global Business Gate ska ta plats – del 2

Nästa del av artikelserien om den nya halvön fokuserar vi på hur man bygger den nya halvön. Halvön är en viktig del av detaljplanen för Masthuggskajen och för Global Business Gate som ska byggas där.

Läs mer om hur man bygger denna nya halvö genom att ta del av inlägget som delas av konsortiet för Masthuggskajen. Här kan du läsa del 2.

Global Business Gate tar plats på ny halvö – del 1

Den nya halvön ingår i detaljplanen för Masthuggskajen och där kommer bland annat Global Business Gate att ta plats med planerad inflyttning från 2025. På halvön byggs kontor, bostäder, restauranger mm och vi får kontakt med vattnet genom kajer och promenadstråk. Halvön byggs under ledning av Älvstranden Utveckling.

Men varför bygger man en halvö? Hur gör man? Dessa frågor med flera får du svar på den artikelserie i tre delar som delas av konsortiet för Masthuggskajen. Här kan du läsa del 1.

Global Talks med fokus på kreativitet

Missade du Global Talks den 21 april, då vi mötte Frida Edman, Bokmässan och Mikael Fellenius, Film i Väst, i en intressant diskussion på temat ”How to be creative during a pandemic”?

Det digitala eventet spelades in och filmades i Film i Västs fina lokaler i Göteborg och resultatet kan du nu ta del av här på sidan. Välkommen in – klicka bara på länken här och tag del av den ca 45 minuter långa diskussionen.

Vill du också ha inbjudan till våra events m.m. direkt till dig, välkommen att bli en del av vårt nätverk genom att anmäla dig här.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate för att inte missa några spännande event och andra nyheter.

#howtobecreativeduringapandemic #internationellhandelochaffärer #masthuggskajen

Klartecken för halvön där Global Business Gate ska byggas

Alla avtal finns på plats och nu väntar upphandling av entreprenör för att bygga den nya halvön på Masthuggskajen. Det är ett stort steg framåt för genomförandet av vårt kontorsprojekt Global Business Gate, som är ett av de projekt som ska ta plats på den två hektar stor halvö som kommer att byggas ut i Göta Älv. 2025 räknar vi med första inflyttning i Global Business Gate.

För mer information, se Älvstranden Utvecklings pressmeddelande.

International House flyttar in på Masthuggskajen

Elof Hansson Fastigheter har tecknat avtal med International House för lokaler belägna på Masthuggskajen i Göteborg. De planerar att flytta in i mitten av april 2021. Ca 300 meter därifrån börjar man snart bygga den nya halvö där bland annat Global Business Gate ska ta plats.

Partnernas, Elof Hansson Fastigheter och International House, långsiktiga målsättning är att International House ska förläggas till Global Business Gate när det står klart.

International House, är en satsning av Business Region Göteborg, och ska bli en mötesplats där all relevant service finns samlad under ett tak för den som kommer hit från ett annat land för att arbeta, forska eller studera. Man ska här kunna få hjälp med exempelvis hur man hittar bostad, vart det finns skolor och förskolor, vad man gör om man blir sjuk mm. En verksamhet som kommer att underlätta mycket för Göteborg i att ta emot internationell kompetens och ge människor så goda möjligheter som möjligt att stanna och trivas.

Verksamheten som de bedriver blir ett viktigt och starkt komplement till de koncept Global Business Gate bygger på;
Göteborg och Västsverige som ledande handelsstad i Sverige och Norden och ett tänk, och koncept, där människor, företag och organisationer som är intresserade av, och/eller jobbar med internationella affärer, har mycket att lära av varandra och därför har anledning att träffas och utbyta erfarenheter. Vi bygger på konceptet Göteborg och Västsverige som ledande handelsstad i Sverige och i Norden. International House hälsas varmt välkomna till Masthuggskajen!

Läs gärna mer om BRG’s International House.

Göteborgs-Posten skriver om gestaltningen av Global Business Gates höghus

Global Business Gates höghus, med sina 26 våningar, kommer att ta plats på den nya halvö som under hösten är tänkt att börja byggas ut ifrån kajen och ca 100 meter ut i Göta Älv. Byggnaden kommer att ta plats mitt i hjärtat av Masthuggskajen. Nu kan du se skisser framtagna av danska arkitekterna Cobe som utsetts att gestalta höghuset.

Läs gärna hela artikeln här.

Danska arkitekterna Cobe utsedda att gestalta kontorsprojektet Global Business Gates höghus

Kontorsprojektet Global Business Gate kommer att rymma mellan 2500 – 3000 arbetsplatser och mötesplatser för företag, organisationer och personer som verkar inom internationell handel och affärer. För gestaltning av Global Business Gates höghus har arkitektbyrån Cobe utsetts. Det kommersiella kontorsprojektet tar plats inom ett av Göteborgs mest attraktiva områden – på Masthuggskajen.

– Cobe har presenterat ett förslag som stärker de koncept Global Business Gate bygger på. De har skapat en karaktärsfull byggnad som uppfyller de krav och kvaliteter som staden ställer på högre hus. Vi är mycket glada att kunna presentera Cobes första visionsbilder för hur huset kan komma att se ut när det står klart under 2025, säger Global Business Gates VD Lennart Hedström.

Gestaltningsprocessen har pågått under ca 3 månaders tid, med start i september 2020, och har genomförts som en kort, effektiv process med total transparens mellan arkitekterna. Fyra arkitektbolag har bidragit i processen om att få gestalta Global Business Gates höghus. Arkitekterna hade också som uppdrag att med gestaltningen stärka de koncept huset bygger på. De deltagande arkitektbyråerna har alla visat mycket fina förslag. Bedömningsgruppen bestod av representanter för Global Business Gate, Stadsbyggnadskontoret Göteborg samt en grupp sakkunniga personer.

–  Cobes förslag till bebyggelsens gestaltning är originell och vacker. Den tar inspiration från omgivande bebyggelse i material och färgsättning samtidigt som den tar ett nytt gestaltningsgrepp med en bearbetad torntopp, stiligt torn och väl gestaltad bottenvåning. Byggnaden har stor potential till att bli en ikonbyggnad i Göteborg i likhet med Läppstiftet eller Otterhall, säger Simon Wallqvist, planarkitekt på stadsbyggnadskontoret som tillsammans med Björn Siesjö, stadsarkitekt, suttit med i bedömningsgruppen.

Motiveringen lyder:
Ett hus som ska bli så högt som Global Business Gates höghus, behöver ge något tillbaka till staden. Det gör Cobes förslag, en stilig och karaktärsfull byggnad med svagt konkava fasader som bryter ner den höga skalan och skapar välkomnande entréer. Dessutom ändrar de konkava fasadytorna husets utseende beroende på varifrån man närmar sig det.

Det utvalda förslaget har också mindre synliga men därför inte mindre viktiga fördelar. Cobe har tagit höjd för framtidens förändrade behov och tillgodoser även aktuella verksamheters. Arkitekterna har också förståelse för projektets ekonomiska ramar och har gett sitt förslag hög genomförbarhet.

– Det är en stor ära att ha blivit utsedda till att skapa nya unika ramar för arbete och möten i Göteborg. Global Business Gate kommer att ligga på en framträdande plats i Göteborgs hamn och platsens skala och dess distinkta byggnader har inspirerat oss. Projektet har utvecklats i en öppen dialog med byggherren vilket har varit inspirerande och höjt nivån. Vi ser nu fram emot att fortsätta det unika samarbetet med Global Business Gate och att skapa en ny mötesplats i Göteborgs hamn, säger Dan Stubbergaard, arkitekt och grundare, Cobe.

Elof Hansson Fastigheter och Alecta pensionsförsäkringar som gemensamt äger Global Business Gate, är mycket nöjda med valet av arkitekt för att gestalta byggnaden. Gestaltningen kommer inte bara att bidra till att ge staden en attraktiv byggnad rent visuellt, utan också ge staden och en ny plats för möten, affärer och kultur.

Global Business Gates unika koncept bidrar till att skapa en central mötesplats för Göteborgs- och Västsveriges internationellt verksamma företag. Här skapas en attraktiv miljö för hyresgäster, anställda, kunder och för besökande. Första inflyttning planeras till 2025.

Fakta gestaltningsprocessen:
Gestaltningen av det kommersiella projektet på Masthuggskajen, Global Business Gates höghus, har kommit till genom en serie workshops. Bedömningsgruppen och fyra arkitektkontor har ingått. Deltagarnas expertis har utnyttjats för att finslipa och utveckla förslagen, vilket har gett fyra förslag av hög, jämn kvalitet. De fyra arkitektkontoren var; Tham & Videgård Arkitekter, Cobe, Dorte Mandrup A/S och Wingårdh Arkitektkontor.

Bedömningsgruppen bestod av:
Lennart Hedström, Daniel Holmén, Rolf Åkerman och Alexander Sundberg för Global Business Gate. Arkitekt Johan Casselbrant och för Stadsbyggnadskontoret Björn Siesjö och Simon Wallqvist.

Processledare var Eva Minoura och Anna Forsberg, Sveriges Arkitekter.

Pressbilder och bildtexter, följ länken PRESSBILDER

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lennart Hedström, VD, Global Business Gate
Tel:  0705-51 74 23   E-mail: lennart.hedstrom@elofhansson.com.

Helghälsning från Global Business Gate

COVID-19 FICK OSS ALLA ATT PLANERA OM UNDER 2020
Som många av er vet så har Global Business Gate varit virtuellt öppet sedan 2016. Fokus är ”The Global Business Gate Days” som har fascinerat och inspirerat många av er. Den senast handlade om ”Global Talent”. Efter det seminariet kom Covid-19 och vände allt upp och ner, med fruktansvärda konsekvenser. Covid-19 tvingade oss att avbryta alla våra planer för våren 2020 och istället fokusera på handtvätt, social distansering och att lära oss att hantera Teams-möten.
Trots de besvärliga nya processerna, lyckades vi under året addera till ytterligare avtal med framtida hyresgäster. Att vi lyckades att arrangera ett evenemang under dessa konstiga omständigheter år säger mycket om vår vilja och uthållighet (åtminstone tror vi det). Vi arrangerade ett ”Global Talks” i augusti – med många tittare och även några IRL-deltagare. Ämnet – arbetsplatsen efter Covid-19 – leddes och presenterades av den professor Christer Karlsson. Om du missade det kan du se och lyssna på det här.

UTBYTEN SOM LOCKAR VÅRA FRAMTIDA HYRESGÄSTER
I Global Business Gates kommer det att ske ett kontinuerligt och konstant utbyte – ett utbyte av idéer, lärdomar och erfarenheter mellan hyresgästerna och deras medarbetare. Särskilt blir det naturligtvis inom alla de olika aspekterna av globala affärer och internationell handel. Ytterligare värde som adderas för våra hyresgäster inom konceptet Global Business Gate – är deltagande i vidareutvecklingen av konceptet. Nätverket som byggts upp runt kring Global Business Gate och dess koncept växer dagligen – både i kvantitet – och kanske mer intressant – av kvalitet.

MASTHUGGSKAJEN – I DAG
Global Business Gate kommer att byggas på den nya halvön som sträcker sig 100 meter ut i Göta Älv. Området är nästan 2,5 fotbollsplaner stort och arbetet med att förverkliga detta kontrastfyllda område går stadigt framåt. Byggnationen av den nya halvön förväntas starta under senare delen av 2021.

VILL DU VETA MER OM KONCEPTET, OM OSS OCH/ELLER VÅRA FRAMTIDA IDÉUTBYTEN?
Genom de mycket uppskattade seminarierna som genomförts, har Global Business Gate lyckats visa konceptets inneboende styrka. Mer information och rapporter från seminarierna finns här.

KONTAKT – FÖLJ OSS
Är du, och ditt företag, intresserade av konceptet Global Business Gate – välkommen att höra av dig oss, du hittar kontaktuppgifter här på sidan.

Så, för att inte bli för långdragen, önskar vi er alla en God Jul och ett Gott Nytt År och ser fram emot ett avsevärt mer normalt 2021.

Följa oss gärna även på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg – och Instagram – Global Business Gate.

International Youth Think Tanks 2:a ungdomskonferens

Idag, den 16 november, startar IYTT sin andra ungdomskonferens under temat – ”Sustainable movements for an open society”. Konferensen pågår digitalt till den 19 november och ungdomarna som deltar är mellan 18 – 24 år.

Det övergripande uppdraget är att utveckla de bästa argumenten för varför ett öppet och demokratiskt samhälle ger de mest önskvärda förutsättningarna som främjar en human utveckling i världen, och att komma med konkreta förslag på hur man kan förbättra motståndskraften hos sociala institutioner som upprätthåller värderingarna i ett öppet samhälle.

Mer information om konferensen och deltagarna hittar du här.

Global Business Gate stödjer förstudien av projektet International Youth Think Tank (IYTT). Ett av huvudsyftena med detta projekt är att ge ungdomar möjlighet att utveckla projekt och att skapa en brygga mellan ungdomar och väl etablerade beslutsfattare i näringsliv och samhälle. Dessa idéer stämmer väl in i de koncept som Global Business Gate står för.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate.

Masthuggskajen vinnare i kategorin “Årets Citylab-projekt”

”Masthuggskajen är i högsta grad en ”influencer” inom hållbar stadsutveckling, enligt vinnarmotiveringen. Första pris inom kategorin ”Årets Citylab-projekt” i den prestigefulla tävlingen Sweden Green Building Awards går till Masthuggskajen”.

– Global Business Gate är en del av Masthuggskajen, och hållbarhetsfrågor är en viktig faktor i de koncept vi grundar vårt projekt på. Priset vi idag tilldelats för de arbetet vi i konsortiet driver hårt, är ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Daniel Holmén, projektutvecklingsansvarig för Global Business Gate.

Läs hela pressmeddelandet här – länk.

Bildkred: Frank & Earnest

“Work from home or elsewhere. The workplace – where did, and will, it go?”

Ett första seminarium i nya formen – GLOBAL TALKS – ägde rum den 28 augusti som webinar.

Om du missade detta spännande seminarium med professor Christer Karlsson, Copenhagen Business School, under temat “Work from home or elsewhere. The workplace – where did, and will, it go?”, kan du se det i sin helhet uppdelat i olika delar här.

Christer delade med sig av sina tankar och erfarenheter om hur vi kommer att arbeta, resa, umgås och inte minst om vart och hur vi kommer att arbeta post Covid-19. Du kan också höra korta intervjuer med de personer som fanns med i publiken, om deras tankar och reflexioner på ämnet.

Vårt mål är att liksom tidigare hålla en hög kunskapsnivå i våra seminarier, och att lyfta fram aktuella ämnen med ”nya” fakta. Självklart med en stark internationell karaktär och utblick och med bäring på internationell handel och/eller global handel.

Välkommen att lyssna och tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate.

Masthuggskajen nominerat till Sweden Green Building Awards

Masthuggskajen är nominerat till Sweden Green Building Awards i kategorin årets Citylab-projekt.

Global Business Gate är en del av Masthuggskajen, utvecklingen av Masthuggskajen drivs av ett konsortie och målet för alla parter är att arbeta för en hållbar stadsdel. Masthuggskajen har tidigare certifierats för hållbar stadsutveckling enligt Citylabs enligt Steg 1 Planeringsskedet.

Läs mer om nomineringen här.

Bildkred: Sweden Green Building Awards

Genomförandestudien för Masthuggskajen är klar

Kontorsprojektet och konceptet Global Business Gate kommer att byggas på den nya halvön som ska sträcka sig ca 100 meter ut i älven nedanför Lagerhuset i Göteborg. Området Masthuggskajen är under full utveckling enligt den detaljplan som fastställts, och byggnation av den nya halvön närmar sig.

Ambitionen med området är ett grönare Masthuggskajen med mer plats för människor att mötas och umgås. Det ska också bli lättare att komma närmare vattnet med ett nytt kajstråk vid älven. Bättre förbindelser till kringliggande stadsdelar ska knyta ihop staden och vattnet.

I måndags bjöd Trafikkontoret Göteborg in pressen för att presentera den så kallade genomförandestudien (GFS) som tagits fram för att definiera innehåll, kostnader och förutsättningar för utvecklingen av allmän plats på Masthuggskajen. Arbetet är nu klart efter att ha pågått sedan hösten 2018 i samarbete mellan trafikkontoret, park- och naturförvaltningen och kretslopp och vatten.

Läs gärna mer om arbetet som genomförts och se en kort film i ämnet på masthuggskajen.se.

Bildkred: Göteborgs Stad

Global Talks presenterar Christer Karlsson, Copenhagen Business School

Global Business Gate ändrar formen för nätverkseventen. ”Global Business Gate Days” blir GLOBAL TALKS och denna gång kommer Christer Karlsson, Copenhagen Business School, att dela med sig av sina tankar och erfarenheter om vad som händer post Covid-19.

Liksom tidigare kommer våra event att hålla en hög kunskapsnivå och lyfta fram aktuella ämnen med ”nya” fakta. Självklart med en stark internationell karaktär och utblick och med bäring på internationell handel och/eller global handel. Sist men inte minst – Global Talks kommer att arrangeras som ett hybrid-webinar.

Eventet äger rum fredagen den 28de augusti kl. 08.30 – 10.00. Christer Karlsson kommer att dela med sig av sina tankar och erfarenheter om hur vi kommer att arbeta, resa, umgås och inte minst om vart och hur vi kommer att arbeta post Covid-19.

Vill du också vara med, och kanske även bli en del av vårt nätverk, läs mer och anmäl dig här.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate.

International Youth Think Tank genomför sin andra ungdomskonferens

Global Business Gate stödjer förstudien av projektet International Youth Think Tank (IYTT). Ett av huvudsyftena med detta projekt är att ge ungdomar möjlighet att utveckla projekt och att skapa en brygga mellan ungdomar och väl etablerade beslutsfattare i näringsliv och samhälle. Dessa idéer stämmer väl in i de koncept som Global Business Gate står för.

Den 16 – 19 november genomför IYTT sin andra ungdomskonferens under temat ” ”Sustainable movements for an open society”. Konferensen vänder sig till ungdomar mellan 18 – 24 år och ansökan för deltagande görs under länken nedan.

Mer information om konferensen och formulär för ansökan för deltagande hittar du här.

Läs gärna mer om projekt Think Tank här.

Följ gärna på Global Business Gate på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram #globalbusinessgate.

Konceptet Global Business Gate lanserar GLOBAL TALKS

VI LANSERAR GLOBAL TALKS

Omständigheterna i världen (läs Covid19) har skapat stora förändringar. Även formen för våra events ”Global Business Gate Days” ändras – och nu lanserar vi GLOBAL TALKS. 

Liksom tidigare kommer våra event att hålla en hög kunskapsnivå och lyfta fram aktuella ämnen med ”nya” fakta. Självklart med en stark internationell karaktär och utblick och med bäring på internationell handel och/eller global handel. Sist men inte minst – Global Talks kommer att arrangeras som ett hybrid-webinar.

SAVE THE DATE – 28 AUGUSTI

Den 28 augusti kommer Professor Christer Karlsson vid Copenhagen Business School att dela med sig av tankar och erfarenheter. Övergripande handlar det om hur våra sätt att göra affärer, att arbeta, att umgås och att resa, påverkas och förändras i spåren av Corona-pandemin.

Mer specifikt utgår Christer Karlsson från hur produkt- och utvecklingsarbete i 24/7 tempo påverkar vårt framtida (post-Corona) sätt att göra affärer, inte minst globala. Var kommer framtidens huvudkontor att finnas – blir det beroende av var nyckelpersoner befinner sig? Vad är egentligen betydelsen av det fysiska mötet och betydelsen av ett ”kontor”? Vilka krav ställer vi på både varandra och våra lokaler? Vad är det som gör det fysiska rummet till en fördel och hur skall det utformas? Hur hittar vi ”the virtual dynamic”, de kunskapscentra som lockar kompetens och talang.

Och från vårt perspektiv – kan Global Business Gate ta rollen som kunskapscentra i Göteborg – kanske i samverkan med andra?

Den 28 augusti kl. 08.30 – 10.00, kommer vi få ta del av de senaste rönen från den internationella forskningen. Mer information och länkar till detta webinar-evenemang finns tillgängliga i augusti, men dina frågor och reflektioner i ämnet är mer än välkomna redan nu så att vi kan skräddarsy seminariet. Välkommen med din input här.

KONCEPTET

Global Business Gate Days och nu Global Talks är tvärfunktionellt utbyte och inspiration och därmed en av de särskiljande och avgörande delarna av konceptet Global Business Gate.

STOR DEL AV YTORNA REDAN RESERVERADE

I våras togs ett positivt beslut av Göteborgs Stad om förutsättningen för att bygga den halvön där Global Business Gate skall ta plats. Därmed är projektet inne i en ny fas och halvön kommer successivt att färdigställas. För Global Business Gate betyder det byggstart under 2021.
Våra kontinuerliga dialoger med näringslivsaktörer och organisationer har fortsatt – inte minst som en följd av vårt unika koncept. Samtalen och diskussionerna har medfört att volymen avsiktsförklaringar nu är tecknade för en stor del av ytorna i Global Business Gate. Alla avsiktsförklaringarna är tecknade av företag som har en tydlig internationell inriktning och utblick.

KONTAKT – FÖLJ OSS

Är du, och ditt företag, intresserade av konceptet Global Business Gate – välkommen att höra av dig oss, du hittar kontaktuppgifter här på sidan.
Följa oss gärna även på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg – och Instagram – Global Business Gate.

Vi vill med detta passa på att önska en riktigt skön sommar!

Halvön vid Masthuggskajen närmar sig förverkligande

Älvstranden Utveckling, som leder projektet med utbyggnad av den nya halvön i Göta Älv har nu startat upphandlingsprocessen.
En inledande leverantörsdialog är avklarad och nu har upphandlingsprocessen tagit vid för att utse anbudsgivare avseende byggnation av kaj och allmän plats samt grundläggning och källare för kvarteren. Läs hela Älvstranden Utvecklings nyhet här.

Nyfiken på att veta mer om området Masthuggskajen? Välkommen in på konsortiets som utvecklar områdets web, masthuggskajen.se.

Global Business Gate says hello

Today, 8th of May, it was planned for us to meet, in our first Global Business Gate Talks.

But instead, a virtual HELLO from us. Welcome to listen!

Välkommen att höra av dig till oss, kontaktuppgifter hittar du här på sidan under Kontakt.

Masthuggskajen får två nya stadsparker

Stadsdelen Masthuggskajen, där bl a Global Business Gate ska ta plats, får två nya stadsparker, Järnvågsparken och Masthuggsparken. Lyssna på intervju ifrån Sveriges Radio P4 Göteborg, med Emma Johansson som är projektledare och landskapsarkitekt på Park- och naturförvaltningen.

Intervju Sveriges Radio P4 Göteborg 

Här kommer du att hitta parkerna när området är färdigutvecklat runt 2026:

Bild första sida – Fotograf :Peter Svensson

Läge och hälsning från Global Business Gates

Med all den nuvarande osäkerheten i världen vill vi gärna dela några av de åtgärder som vidtas inom projektet Global Business Gate. Detta också för att säkerställa att även om vi arbetar från hemmakontor och möts via telefon och video, tar vi viktiga steg för att förverkliga de fysiska Global Business Gate så snart som möjligt.

Som ni alla vet kommer den fysiska byggnaden Global Business Gate att öppna sina dörrar för hyresgäster och partners om några år. Vid den tiden hoppas vi verkligen att det nuvarande COVID-19-fokuset sedan länge är borta, men något vi är säkra på, är att vi alla har lärt oss och anpassat våra sätt att mötas och arbeta som en följd.

På grund av det faktum att vi alla befinner oss i en situation ingen av oss råder över, har vi tagit beslutet att inte arrangera någon Global Business Gate Day under våren. För dig som är intresserad av våra tidigare evenemang om The Race for Global Talent, West Sweden – China, with focus on trade and finance och Is the door to the US market about to close? hittar du sammanfattande material här på sidan.

Global Business Gate Talks – ett nytt format

Under hösten kommer vi att fortsätta att lära oss och utforska viktiga ämnen inom området Internationell handel och affärer. Vi kommer att göra de i ett liknande format som tidigare – Global Business Gate Talks, som är ett mindre och mer ”to the point” format.

Preliminära datum för kommande seminarier är 28 augusti och 20 november. Notera dessa datum, så kommer vi tillbaka med mer information inom några veckor till alla som ingår i vårt nätverk. Vill du också bli en del av vårt affärsnätverk? Ansök här.

Vill du veta mer om Global Business Gate?

Om du vill komma i kontakt med oss finns vi på plats både fysiskt och virtuellt. Välkommen att höra av dig till oss. Vi ser fram emot att få samtala med dig!
Tills vi hörs nästa gång önskar vi er alla en härlig påskhelg. Var rädda om er!

Fråga oss

    Vill du veta mer om Global Business Gate? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

     

    Jag godkänner härmed Global Business Gates personuppgiftspolicy