Meny

Om ägarna

Fastighetsutvecklingsprojektet Global Business Gate är från juni 2017 delägt av de två bolagen Tjänstepensionsbolaget Alecta och Elof Hansson Fastigheter.

Elof Hansson Fastigheter som initierade och till 2017 drivit projektet är dotterbolag till handelshuset Elof Hansson. Handelshuset startade 1896 i Hamburg och flyttade till Göteborg i samband med första världskrigets utbrott. Här i Göteborg slog sig grundaren, köpmannen och skåningen Elof Hansson ned för gott.

Från Göteborg drev han därefter sin globala verksamhet och mötte den internationella världens efterfrågan på pappersmassa och trävaror på ett nytt och innovativt sätt. Därmed bidrog Handelshuset Elof Hansson till att göra svensk skogsindustri känt i hela världen.

Med basen i Göteborg har Elof Hanssonkoncernen fortsatt handla globalt med papper, massa och timmer. Därutöver förser koncernen idag den internationella industrin med utrustning och maskiner, inte sällan i form av hela, nyckelfärdiga projekt och det i alla världsdelar.

År 2012 började Elof Hanssonkoncernen innovativt utveckla och förvalta fastigheter genom bolaget Elof Hansson Fastigheter. Inte minst bekräftas det av projektet Global Business Gate – där koncernens kärnkunskap och -verksamhet kommer att manifesteras av ett eko-system uppbyggt för globalt inriktade företag och för internationella affärer på Masthuggskajen.

Alecta blev i juni 2017 delägare av projektet och parterna äger nu 50% vardera. Precis som Elof Hansson har Alecta en hundraårig historia som tydligt visar bolagets långsiktighet och tro på starka partnerskap.

Alecta grundades som ett verktyg för att anställda tjänstemän skulle ha förbättrade möjligheter att leva tryggt efter arbetslivets slut. Idag förvaltar Alecta tjänstepensionen för 2,3 miljoner människor och 34 000 företag i Sverige, där den viktigaste uppgiften är att tjänstepensionskapitalet växer. Den pensionslösning som skapades 1917 är förebild för dagens moderna tjänstepensioner och idag är ITP ett komplett trygghets­­paket.

Tjänstpensionsbolaget Alecta är idag Sveriges största pensionsförvaltare och därmed en central del av det svenska trygghetssystemet, Alecta skapar högsta möjliga avkastning till låga kostnader genom noggrant handplockade investeringar helt i egen regi En del av kapitalet investeras i fastigheter, däribland intressanta och kommande kontorsprojekt, och Global Business Gate är ett av dem. Alecta är idag en av Sveriges största fastighetsägare.

Fråga oss

    Vill du veta mer om Global Business Gate? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

     

    Jag godkänner härmed Global Business Gates personuppgiftspolicy