Meny

Think tank

International Youth Think Tanks förstudieprojekt

Global Business Gate stödjer förstudien av projektet International Youth Think Tank.

Projektet International Youth Think Tank har som mål att ge ungdomar möjlighet att utveckla sina idéer och projekt och att skapa en brygga mellan ungdomar och väl etablerade beslutsfattare i näringsliv och samhälle. Demokratiska värderingar, ett öppet samtal och samtal om framtidsutmaningar är vad man vill uppnå. Dessa syften stämmer väl överens med filosofin bakom Global Business Gate och är också av såväl direkt som indirekt nytta för Global Business Gates intressenter och hyresgäster.

Utöver Global Business Gate finns också Kungliga Vetenskaps- och Vitterhets-Samhället i Göteborg (KVVS) som garant och finansiellt stöd under förstudieperioden. Docent Urban Strandberg är initiativtagare och projektledare.

Global Business Gate, som blir en hub för företag inom internationell handel och affärer, ska främja det ”oväntade mötet” och kommer bland annat att fokusera på kontaktskapande, nätverkande och gränsöverskridande handel och affärer. Think Tank projektet är en viktig satsning för att knyta ihop ungdomar, nästa generations arbetstagare med näringsliv och samhälle. Global Business Gate, som projekt och som mötesplats, kan bidra till att skapa denna brygga.

Think Tank verksamheten finns idag geografiskt i Göteborg och målet är att hemvisten ska finnas i staden.

Projektet har knutit till sig en referensgrupp med betydande personer ifrån olika områden och med olika bakgrund. Läs mer här vilka som ingår. Global Business Gate har en plats som representant i gruppen. Läs gärna mer på deras hemsida.

Har du frågor om våra partners? Kontakta oss här

Fråga oss

    Vill du veta mer om Global Business Gate? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

     

    Jag godkänner härmed Global Business Gates personuppgiftspolicy