Ostindiefararen seglar på internationellt vatten igen

Global Business Gate är sedan tidigare partner till Ostindiefararens moderbolag – SOIC AB. Detta bolag slöt i veckan ett avtal med företaget Greencarrier AB . Greencarrier hyr skeppet Götheborg, under minst 2 men ev 3 år. Greencarriers mål är att skeppet ska ut och segla igen efter att ha legat till kaj i några år och planen är att skeppet under 2020 och 2021 ska segla på Nordsjön och i Östersjön.

Skeppet har utgjort en viktig del i staden Göteborgs historia och har även varit en av grundpelarna som bidragit till stadens ledande position som handelsstad i Sverige genom bland annat sina tidiga resor till Kina.

– Vi ser mycket positivt på att Greencarrier hyr skeppet under en period och gör det seglingsbart och att man under perioden använder skeppet Götheborg för att sätta både Göteborg och dess historia inom internationell handel på kartan. Positivt är även att de använder skeppet för sin egen marknadsföring som hållbart logistikföretag, säger Lennart Hedström, VD för Global Business Gate och Styrelseordförande i SOIC AB.

När skeppet varit ute på seglats och nyttjats av Greencarrier under dessa 2 – 3 år kommer skeppet som planerat att få sin hemvist på Masthuggskajen där det kommer att byggas ett visitors center som blir ”granne” med Global Business Gate.

Följ gärna Global Business Gate utveckling även på LinkedIn – Global Business Gate Gothenburg och på Instagram – #globalbusinessgate.