International House flyttar in på Masthuggskajen

Elof Hansson Fastigheter har tecknat avtal med International House för lokaler belägna på Masthuggskajen i Göteborg. De planerar att flytta in i mitten av april 2021. Ca 300 meter därifrån börjar man snart bygga den nya halvö där bland annat Global Business Gate ska ta plats.

Partnernas, Elof Hansson Fastigheter och International House, långsiktiga målsättning är att International House ska förläggas till Global Business Gate när det står klart.

International House, är en satsning av Business Region Göteborg, och ska bli en mötesplats där all relevant service finns samlad under ett tak för den som kommer hit från ett annat land för att arbeta, forska eller studera. Man ska här kunna få hjälp med exempelvis hur man hittar bostad, vart det finns skolor och förskolor, vad man gör om man blir sjuk mm. En verksamhet som kommer att underlätta mycket för Göteborg i att ta emot internationell kompetens och ge människor så goda möjligheter som möjligt att stanna och trivas.

Verksamheten som de bedriver blir ett viktigt och starkt komplement till de koncept Global Business Gate bygger på;
Göteborg och Västsverige som ledande handelsstad i Sverige och Norden och ett tänk, och koncept, där människor, företag och organisationer som är intresserade av, och/eller jobbar med internationella affärer, har mycket att lära av varandra och därför har anledning att träffas och utbyta erfarenheter. Vi bygger på konceptet Göteborg och Västsverige som ledande handelsstad i Sverige och i Norden. International House hälsas varmt välkomna till Masthuggskajen!

Läs gärna mer om BRG’s International House.